top of page

Kustannukset

  • Hinnoittelu perustuu toimeksiannon hoitamiseen käytettyyn aikaan tai asiakohtaiseen hinnoitteluun.

  • Aikaperusteinen veloitus on lähtökohtaisesti 272,80 euroa tunnilta (sis. alv 24 %).

  • Asiakohtaista hinnoittelua käytetään yleensä asiakirjojen laatimista koskevissa toimeksiannoissa, ja näistä annan tarjouksen erikseen.

  • Viranomaisten maksut ja muut kustannukset veloitetaan erikseen. 

  • Alkuneuvottelu on maksuton.

  • Toimeksiannon hoitaminen saattaa edellyttää ennakkosuoritusta.

  • Selvitän, ovatko oikeudenkäyntikulusi katettavissa oikeusturvavakuutuksestasi tai onko sinulla oikeus valtion varoin kustannettuun oikeusapuun.

  • Sovimme hinnoittelusta ennen kuin alan hoitaa asiaasi. Pyydettäessä voin antaa arvion kokonaiskustannuksista. 

Oikeusturvavakuutus

Usein esimerkiksi kotivakuutukseen ja yrittäjän vakuutukseen sisältyy oikeusturvavakuutus, joka kattaa toimeksiannosta aiheutuvia kustannuksia. Haen tarvittaessa oikeusturvapäätöksen puolestasi.

Oikeusapu

Jos sinulla ei ole oikeusturvavakuutusta, saatat olla oikeutettu valtion varoista kustannettuun oikeusapuun joko kokonaan tai osittain. Oikeusavulla voidaan myös kattaa oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuus. 

 

Palkkio oikeusapuasian hoitamisesta määräytyy oikeusavun palkkioperusteista annetun valtioneuvoston asetuksen mukaisesti.

Tuomioistuimen määräämä oikeudenkäyntiavustaja

Esimerkiksi perheväkivallan ja seksuaalirikoksen uhrilla on tiettyjen edellytysten täyttyessä oikeus saada tuomioistuimen määräämä oikeudenkäyntiavustaja esitutkintaa ja oikeudenkäyntiä varten. Avustaja määrätään uhrin taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja avustajan palkkio maksetaan valtion varoista.

Tuomioistuimen määräämä puolustaja

Myös rikoksesta epäillyllä on tiettyjen edellytysten täyttyessä oikeus saada tuomioistuimen määräämä puolustaja esitutkintaa ja oikeudenkäyntiä varten. Puolustaja määrätään rikoksesta epäillyn taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja puolustajan palkkio maksetaan valtion varoista. Rikoksesta tuomittu voidaan eräiden edellytysten täyttyessä velvoittaa korvaamaan puolustajan palkkio valtiolle. 

TARVITSETKO ASIANTUNTEMUSTANI?
bottom of page